Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Ulični sukobi

Opet kaos u Egiptu: Kairom odjekuju eksplozije i pucnjava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pristalice svrgnutog predsjednika Egipta žestoko su se sukobili s jakim policijskim i vojnim snagama na ulicama Kaira, Aleksandrije i drugih gradova.

U Kairu, Aleksandriji i još nekoliko gradova u Egiptu u petak su izbili žestoki ulični sukobi. Pristalice svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija u velikom su broju izašli na ulice i trgove, no ubrzo su stigle i jake policijske snage te vojska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državni udar u Egiptu VIDEO POGLEDAJTE TRENUTAK PRIVOĐENJA svrgnutog egipatskog predsjednika Mursija! Slika nije dostupna Kaos u Kairu Egipat na rubu: Mursiju curi vrijeme, vojska planira suspenziju ustava

>> Egipat: Nekadašnjem Mursijevom premijeru potvrđena zatvorska kazna

BBC javlja da se u samom središtu Kaira čuju pucnjava i eksplozije. Najmanje je jedna osoba poginula.

Prosvjednici su stigli na trg Tahrir te na nekoliko lokacija na kojima su više tjedana nakon Mursijeva svrgavanja kampirali i tražili njegov povratak na vlast.

Mursi je proistekao iz pokreta Muslimanskog bratstva, čije je političko djelovanje nedugo nakon državnog udara početkom srpnja stavljeno izvan zakona.

Sam svrgnuti predsjednik u javnosti nije viđen od silaska s vlasti, kada ga je vojska pritvorila i optužila za poticanje na izazivanje nasilja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene