Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve nepravde

'ONI NISU KRIVI ZA LOŠE GOSPODARSTVO I KORUPCIJU' Papa: Prestanite migrante tretirati kao robu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Migrante se ne smije "okrivljavati" za gospodarske teškoće i "tretirati ih kao robu", kazao je u nedjelju papa Franjo na početku prvog posjeta Torinu, na industrijskom sjeveru Italije, upućujući i odlučan apel protiv "korupcije koja je postala tako učestala".

Obraćajući se na "Piazzetti Reale gomili predstavnika iz svijeta rada Piemontea, Papa je neizravno osudio prosvjede protiv imigranata, posebno osjetljivih na sjeveru Italije i u trenutku kad je Europska unija podijeljena oko njihova prihvata.

Pročitajte i ovo Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem

Prizor imigranata koji prelaze Mediteran "za rasplakati je", rekao je on, te "iako imigracija povećava gospodarsku konkurenciju, ne može ih se za to okrivljavati jer su žrtve nepravde, ekonomije odbacivanja i ratova. Ljudska bića ne smije se tretirati kao robu!", rekao je on kao dodatak govoru.

PAPA IZAZVAO NELAGODU KATOLICIMA Encikliku posvetio klimatskim promjenama

Papa je saslušao svjedočanstva jednog tekstilnog poduzetnika, radnika i poljoprivrednika prije nego je osudio tipično talijanske probleme poput "korupcije koja je danas tako učestala da se čini kao da je postala normalno ponašanje". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene