Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Znala sam da mogu više'

PROŠLA JE PAKAO Rodila prije srednje škole, danas prima stipendiju od 610.000 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od četiri učenika u Chicagu odustane ili ispadne iz srednje škole, i to je lako mogla biti sudbina Trameke, no ova mlada mama uvijek je znala da želi i može više, za sebe i svoju kćer.

Trameka Pope nije baš majka kakvu biste sreli svaki dan na ulici ili u susjedstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skrivala trbuh Šok u školi: Nastavnici otkrili da je 13-godišnja učenica trudna! Slika nije dostupna Drama u Meksiku Liječnici sterilizirali 9-godišnjakinju nakon traumatičnog poroda unatoč protivljenju njene majke!

Rodila je nekoliko tjedana prije upisa u srednju školu, danas je pri kraju iste, a prima oko 610 tisuća američkih dolara preko stipendija koje je dobila vlastitim zalaganjem, piše Daily Mail.

Trameka se naime po saznanju da je maloljetna trudnica sama sebi zarekla da neće biti samo još jedna loša brojka u statistici premladih majki koje su morale odustati od obrazovanja. Zbog toga je dodatno radila i trudila se da bi na kraju upala na oko 30 fakulteta na koje se prijavila, a čini se da se odlučila upisati Sveučilište Western u Illinoisu.

U ponedjeljak će zajednio s kolegama primiti svoju svjedodžbu za završeno srednjoškolsko obrazovanje, a uz nju će dobiti i posebno priznanje zbog najvišeg uspjeha u razredu.

No, njezina priča tek postaje nevjerojatnija: Trameka je prije nego je ostala trudna zapravo bila beskućnik.

Ona i njezina majka bile su jako siromašne, a u 8. razredu je saznala da je ostala trudna. Nakon što je rodila svoju kćer, tri dana prije početka nove školske godine Trameka je obećala sebi i svojem djetetu da neće dopustiti da joj se život sruši.

'Nisam odustala nego sam se stalno tjerala da radim više', rekla je za Fox 32. 'Moja beba me svakim danom motivirala da se još više trudim da nas zbrinem, i da naš život ne bude samo dio neke tužne statistike', rekla je.

Jedan od četiri učenika u Chicagu naime odustane ili ispadne iz srednje škole, i to je lako mogla biti sudbina Trameke, no ova mlada mama uvijek je znala da želi i može više, za sebe i svoju kćer.

'Uvijek sam govorila da želim nešto promijeniti, i ući u knjige iz povijesti zbog toga, pa sam prvo počela raditi na sebi', zaključila je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene