Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarc iz Omahe suočen je s najezdom paukova u vlastitom stanu. Stručnjaci kažu da njihovi ugrizi mogu prouzrokovati strašnu bol, ali da najčešće nisu opasni po život.


Dylanu Baumannu iz Omahe život zagorčavaju otrovni pauci koji su se nastanili u njegovom malom stanu. Otkad ih je primijetio nastoji biti vrlo oprezan jer ugriz smeđeg pustinjaka može biti i opasan. Neke od mjera koje je poduzeo kako bi se tijekom sna zaštitio od njih su pomicanje kreveta od zida i prekrivanje plahtom, piše Daily Mail.

Vezani članci Gaće u zrakoplovu Sušila gaćice usred leta: U zrakoplovima se nagledali stvarno svega, mobitelima snimili prave hororce Zmija na trijemu Po izlasku iz kuće prestrašila ju je zmija, a ona joj je uzvratila istom mjerom

>> Najezda do sada nepoznate vrste tarantule, stanovnici u panici

Ne samo da strahuje što će se dogoditi dok spava, već i svaki dan pretresa svoju odjeću kako bi bio siguran da ih nema među odjećom ili u cipelama, a ručnike provjerava nakon svakog tuširanja. Takav način života nesretnom Baumannu nije nimalo ugodan, prije svega jer svaki dan strahuje hoće li ga pauk ugristi. Zbog toga je postao toliko očajan da se želi i preseliti.

>> Mogu li paukovi skakači ubijati i u svemiru?

Stručnjaci kažu da smeđi pustinjak nije agresivan pauk, ali da njihovi ugrizi mogu prouzrokovati bolne rane. Ipak, ugrizi koji ugroze ljudski život su vrlo rijetki. Dennis Ferraro, dužnosnik iz Omahe tvrdi da je općenito povećan broj kukaca zbog relativno blage zime i visokih temperatura. 'Gotovo da nismo imali hladnu zimu ove godine pa su, vjerojatno, visoke temperature omogućile povećano razmnožavanje', rekao je.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.