Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi nalet zime

Oluja i arktičke hladnoće otkazale na tisuće letova, zatvorene i škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova snježna oluja zamela je jug i zapad SAD-a.

Snježna oluja pogodila je u ponedjeljak jug i zapad SAD-a prisilivši vlasti da otkažu letove i zatvore škole dok se veći dio zemlje priprema za još jedan val hladnoće.

Pročitajte i ovo Snijeg u Ukrajini Ima i poginulih Snježni užas hara Balkanom: "Nikome nije ugodno, svi preživljavamo na niskim temperaturama" Snijeg zatrpao Srbiju zatrpani snijegom VIDEO Kolaps u Srbiji! Snijeg okovao zemlju, ljude spašavali iz nanosa: Proglašeno i izvanredno stanje

Upozorenje je izdano za područje od jugoistočne Kalifornije preko Louisiane, jer se arktička hladna fronta proširila na jug i istok nakon što je donijela obilje snijega Coloradu, izvijestio je Nacionalni meteorološki centar.

U Denveru je palo od 15 do 30 centimetara snijega, a na višim predjelima planinskog lanca Rocky Mountains do 61 centimetar.

Zbog hladne fronte temperature ispod ništice zabilježene su čak i u dijelovima Teksasa, Louisiane i Arkansasa, s prosjekom od -14 stupnjeva. Susnježica i ledena kiša ceste u tim područjima čini vrlo opasnima.

Polarna hladnoća i snježna oluja paralizirali istok SAD-a

Više od tisuću letova otkazano je u zračnoj luci Fort Workh u Dallasu gdje je zatvoreno i nekoliko škola.

Guverner Louisiane Bobby Jindal izdao je upozorenje zbog snježne oluje i opasnih uvjeta putovanja, a škole i državni uredi zatvoreni su u 23 lokalne zajednice.

U međuvremenu, milijuni ljudi na istočnoj obali SAD-a iščekuju novi udar arktičke hladnoće. Nakon kratkog zatišja u ponedjeljak, stanovnici od Washingtona do Bostona osjetit će dramatičan pad temperature u ponedjeljak. U New Yorku bi temperatura mogla doseći -15 stupnjeva, kažu meteorolozi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene