Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olmert: Nasilje židovskih doseljenika je nedopustivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert rekao je da je najnovije nasilje židovskih doseljenika u Hebronu, na Zapadnoj obali, 'nedopustivo', a njegov ministar obrane Ehud Barak obećao je da će ga odlučno suzbijati.

Ovako 'stanje je nedopustivo i neprihvatljivo. Povrede zakona često prate i napadi na redarstvene snage', rekao je Olmert novinarima na početku sjednice vlade u Jeruzalemu.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Privremeni premijer je reagirao na noćašnje nasilje u Hebronu kada su dvojica izraelskih graničara ozlijeđena u napadu židovskih doseljenika.

Riječ je o četvrtom napadu doseljenika na izraelske vojnike u zadnja dva tjedna na tom području.

Ta skupina koju čine 'odmetnici od zakona' nipošto 'nije zanemariva', rekao je Olmert misleći pritom na doseljenike.

Ministar obrane obećao je pak da će suzbiti 'tu tešku pojavu koju nijedno društvo ne može tolerirati'.

'Suzbijat ćemo nasilje svom snagom i dogovorili smo se o nizu mjera kako bismo ojačali naše djelovanje' protiv ekstremističkih doseljenika, rekao je Barak.

U najnovijem izgredu ozlijeđena su dvojica izraelskih graničara u blizini Hebrona, na Zapadnoj obali, objavio je glasnogovornik granične policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene