Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U napadu na Hamasov pojas Gaze izraelske su snage u ubile četvero Palestinaca, kažu očevici, a izraelski premijer Ehud Olmert najavio je intenziviranje napada na gerilce koji raketama napadaju Izrael.


Predstavnici palestinske bolnice kažu da su tri poginule osobe iz izbjegličkoga logora al-Bureij bile civili: jedna žena, 18-godišnjak i 16-godišnjak. Četvrta poginula osoba bila je Hamasov gerilac koji je stradao u okršaju s Izraelcima, priopćio je Hamas.

Vezani članci Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad Martina Cuvaj Ravnateljica Centra u Ivanić-Gradu: "Minute su nas dijelile od toga da se dogodi veliko zlo. Otac je razvalio vrata i detektor metala, bacio zaštitarku na stol i razbio ga..." Hobotnica napala čovjeka u Australiji 04 Hobotnica u plićaku napala geologa: ''Voda je odjednom postala mutna...''

Za vrijeme te operacije gerilci su ispalili protutenkovsku raketu i ranili petoricu izraelskih vojnika. Akcija je pojačala napetost uoči posjeta američkoga predsjednika Georgea W. Busha Izraelu i okupiranoj Zapadnoj obali. Bushev posjet počinje u srijedu.

Okršaj je završio kad su se u sumrak Izraelci povukli. Ranili su još najmanje 34 Palestinaca, među kojima su bile i četiri žene i sedmero djece, a ranjena su i petnaestorica gerilaca.

Olmert je na sastanku svoga kabineta rekao da je ministar obrane Ehud Barak naredio snagama sigurnosti da "pojačaju izraelske akcije" u Gazi. Ta je naredba došla nakon što su prošli tjedan gerilci ispalili raketu koja je pogodila izraelski grad Ashkelon, a dotad nijedna raketa nije došla tako daleko.

U izbjeglički logor al-Bureij izraelska je vojska ušla u nedjelju u zoru, objavili su palestinski i izraelski vojni izvori.