Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oliver Dulić planira posjet Hrvatskom saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suradnju s parlamentima drugih država novi predsjednik Skupštine Srbije namjerava otpočeti posjetom Hrvatskom saboru.

"Odnos Srbije i Hrvatske ključ je za rješenje mnogih problema i ključ je stabilnosti na Balkanu", izjavio je predsjednik srbijanskog parlamenta Oliver Dulić i dodao kako je već uspostavio kontakt s predsjednikom Hrvatskog sabora, objavio je u utorak program na hrvatskom jeziku Radio Subotice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Banja Luka: Jačanje odnosa RS i Srbije Slika nije dostupna Dulić u BiH: Srbija odlučna u hvatanju ratnih zločinaca

On je rekao kako to namjerava učiniti i zbog interesa domaće i hrvatske javnosti o njegovu nacionalnom podrijetlu te da time želi "demonstrirati na koji se način može sjesti, razgovarati i ponovno graditi mostovi suradnje".

Pitanja o njegovoj nacionalnosti, poslije prošlotjednog izbora za predsjednika Skupštine Srbije, Dulić je ocijenio neumjesnim ističući kako se u radu neće time rukovoditi i da će biti u službi svih građana Srbije, bez obzira na nacionalnost.

U domaćoj, kao i hrvatskoj javnosti bilo je nagađanja da je Dulić hrvatske nacionalnosti, na što je odgovorio kako potječe iz mješovitog braka, da je djelomice Hrvat, ali da se osjeća Jugoslavenom.

Govoreći o radu Skupštine Srbije Dulić kaže da će nastojati naći način da se spriječi govor mržnje i netrpeljivosti za skupštinskom govornicom, te da će se poslužiti iskustvima i modelom rada Hrvatskog sabora.

Oliver Dulić, član Predsjedništva Demokratske stranke, za
predsjednika Skupštine Srbije izabran je 22. svibnja. Rođen je 1975, završio je Medicinski fakultet u Beogradu, a ovih dana završava specijalizaciju ortopedske kirurgije i traumatologije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene