Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon četverodnevnog izleta u svemir

Olimpijska baklja vraćena na Zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raketa Sojuz zajedno s Olimpijskom bakljom Olimpijskih igara 2014. u Sočiju vratila se u ponedjeljak rano ujutro s Međunarodne svemirske postaje na Zemlju.

Spuštanje rakete Sojuz u kazahstansku stepu prenosile su NASA i ruska televizija. "Olimpijska baklja je doma nakon četverodnevnog putovanja", objavila je NASA-ina spikerica.

Olimpijsku baklja je na Međunarodnu svemirsku postaju krenula u četvrtak, a u svemir su je u subotu iznijeli ruski kozmonauti Oleg Kotov i Sergej Rjazanski.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više ne putuje samo brdima i dolinama VIDEO Olimpijska baklja lansirana u svemir Slika nije dostupna Sigurno sletjeli Posada s ISS-a vratila se na Zemlju

>> VIDEO Pogledajte zašto će svijet pamtit današnju šetnju svemirom

Nakon povratka na zemlju olimpijski plamen će nastaviti put po svijetu dugačak 65.000 kilometara, a završit će ga početkom Olimpijskih igara u Sočiju na Crnome moru 7. veljače.

Olimpijske baklje i ranije su putovale u svemir, Amerikanci su ih nosili uoči Olimpijskih igara 1996. i 2000., ali nikad nisu iznošene izvan svemirske postaje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene