Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Jutros su dvije skupine oružanih snaga Rusije prešle granicu u dijelu pod kontrolom pobunjenika', rekao je ukrajinski vojni glasnogovornik Andrij Lisenko.


Ukrajinske vlasti su navele da su dvije skupine ruskih vojnika, njih ukupno oko 700, ušle u ponedjeljak u Ukrajinu u pomoć proruskim pobunjenicima na istoku.

Vezani članci Koronavirus u Moskvi, ilustracija Moskvu zahvatio novi val koronavirusa: Većina bolesnika ima indijski soj Ukrajinska vojska G7 osuđuje gomilanje ruske vojske na granici s Ukrajinom: Zaustavite provokacije i smirite napetosti

"Jutros su dvije skupine oružanih snaga Rusije prešle granicu u dijelu pod kontrolom pobunjenika", rekao je ukrajinski vojni glasnogovornik Andrij Lisenko.

Ukrajina i zapadne zemlje mjesecima optužuju Rusiju da je rasporedila redovne postrojbe na istoku te zemlje, u kojoj traje oružani sukob s proruskom pobunom u kojem je od početka u travnju prošle godine poginulo više od 4800 ljudi.

Najmanje šest mrtvih civila i 20 ranjenih na istoku Ukrajine

Prema posljednjim procjenama Kijeva više od 8500 vojnika ruske vojske nalazi se na separatističkom istoku zemlje od sredine siječnja.

Rusija stalno niječe bilo kakvu upletenost u sukob u susjednoj zemlji unatoč onoga što Kijev i Zapad nazivaju neoborivim dokazima za suprotno.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook