Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvava revolucija

Oko 10.000 Kirgistanaca traži ostavku vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostavku vlade i transparentne lokalne izbore tražilo je u četvrtak 10.000 prosvjednika u gradu Och na jugu Kirgistana, bivše sovjetske republike u središnjoj Aziji, objavila je televizija.

‘Tražimo ostavku sadašnje vlade i formiranje nove profesionalne vlade’, rekao je Adahan Madumarov, čelnik oporbene stranke Jedinstveni Kazahstan. Pozvao je vlasti da kazne osobe odgovorne za krvavu revoluciju iz travnja 2010., kojom je svrgnut bivši predsjednik Kurmanbek Bakijev, ali uz 470 žrtava na jugu zemlje.

Madumarov traži da lokalni izbori zakazani za nedjelju, 4. ožujka, u Ochu ‘budu transparentni’. U protivnom će oporba izaći na ulice, upozorio je.

Pročitajte i ovo Davor Filipović, bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja afera Mreža Filipović: "Nisam znao za poruke, ali preuzimam odgovornost. Radio sam pošteno. Ne vjerujem da se Lovrinčević upuštao u sitne dealove" Davor Filipović Pao Plenkovićev space shuttle Bane, semafor, Damir, tvornica cjepiva pa plinska afera: Od kandidata za gradonačelnika do ministra, Filipović je nanizao dugi niz gafova i afera

>> Atambajev ne želi američku bazu u Kirgistanu

Nova kirgistanska vlada prisegnula je krajem prosinca, a predsjednik države Almazbek Atambajev, izabran je u listopadu za predsjednika i njegovo preuzimanje dužnosti donijelo je prvi mirni prijenos vlasti u toj zemlji od 1991.

Kirgistan je jedna od najsiromašnijih država nastalih raspadom bivšeg SSSR-a i u njemu su dosadašnje smjene prolazile u sukobima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene