Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krovna pobunjenička skupina, kojoj pripada i al Qaeda u Iraku, u petak je ustvrdila da je jedan njezin "vitez" u četvrtak izveo samoubilački napad u iračkom parlamentu u kojem je, prema revidiranim podacima, poginula jedna osoba.


Islamska država u Iraku, u poruci objavljenoj na Internetu, kaže da je odugovlačila s preuzimanjem odgovornosti za napad kako bi njezini pripadnici imali vremena za bijeg.

Vezani članci Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski parlament podigao optužnicu protiv predsjednika države, optužuju ga da je zanemario zakone Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad Martina Cuvaj Ravnateljica Centra u Ivanić-Gradu: "Minute su nas dijelile od toga da se dogodi veliko zlo. Otac je razvalio vrata i detektor metala, bacio zaštitarku na stol i razbio ga..."

Irački dužnosnici objavili su da je napadač najvjerojatnije bio
tjelohranitelj jednog sunitskog zastupnika koji nije među stradalima. Njegovo ime nije objavljeno. 

"Vitez islamske države prodro je u srce Zelene zone, u privremeni stožer izdajničkog parlamenta i raznio se među izdajicama", stoji u izjavi skupine objavljenoj na islamističkoj internetskoj stranici koju obično koriste irački militanti.

Visoki američki zapovjednik u Iraku, general pukovnik Ray Odierno rekao je da američke snage neće preuzeti sigurnost nad zgradom parlamenta, nego će je ostaviti u nadležnosti Iračana.