Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ogranak Al Qaide preuzeo odgovornost za napad na irački parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krovna pobunjenička skupina, kojoj pripada i al Qaeda u Iraku, u petak je ustvrdila da je jedan njezin "vitez" u četvrtak izveo samoubilački napad u iračkom parlamentu u kojem je, prema revidiranim podacima, poginula jedna osoba.

Islamska država u Iraku, u poruci objavljenoj na Internetu, kaže da je odugovlačila s preuzimanjem odgovornosti za napad kako bi njezini pripadnici imali vremena za bijeg.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Irački dužnosnici objavili su da je napadač najvjerojatnije bio
tjelohranitelj jednog sunitskog zastupnika koji nije među stradalima. Njegovo ime nije objavljeno. 

"Vitez islamske države prodro je u srce Zelene zone, u privremeni stožer izdajničkog parlamenta i raznio se među izdajicama", stoji u izjavi skupine objavljenoj na islamističkoj internetskoj stranici koju obično koriste irački militanti.

Visoki američki zapovjednik u Iraku, general pukovnik Ray Odierno rekao je da američke snage neće preuzeti sigurnost nad zgradom parlamenta, nego će je ostaviti u nadležnosti Iračana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene