Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krovna pobunjenička skupina, kojoj pripada i al Qaeda u Iraku, u petak je ustvrdila da je jedan njezin "vitez" u četvrtak izveo samoubilački napad u iračkom parlamentu u kojem je, prema revidiranim podacima, poginula jedna osoba.


Islamska država u Iraku, u poruci objavljenoj na Internetu, kaže da je odugovlačila s preuzimanjem odgovornosti za napad kako bi njezini pripadnici imali vremena za bijeg.

Vezani članci Eksplozija u bolnici u Bagdadu - 1 VIDEO Eksplozija spremnika s kisikom izazvala požar u COVID bolnici, više od 80 poginulih: ''Ljudi su skakali kroz prozore. Liječnici padali na automobile'' Slika nije dostupna U Bagdadu eksplodirao automobil bomba, najmanje osmero poginulih

Irački dužnosnici objavili su da je napadač najvjerojatnije bio
tjelohranitelj jednog sunitskog zastupnika koji nije među stradalima. Njegovo ime nije objavljeno. 

"Vitez islamske države prodro je u srce Zelene zone, u privremeni stožer izdajničkog parlamenta i raznio se među izdajicama", stoji u izjavi skupine objavljenoj na islamističkoj internetskoj stranici koju obično koriste irački militanti.

Visoki američki zapovjednik u Iraku, general pukovnik Ray Odierno rekao je da američke snage neće preuzeti sigurnost nad zgradom parlamenta, nego će je ostaviti u nadležnosti Iračana.