Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OESS: novinara Jevlojeva ubili su predstavnici vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miklos Haraszti, dužnosnik Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OESS) zadužen za slobodu medija, danas je ocijenio da sve govori kako su ubojstvo oporbenog novinara u južnoj ruskoj republici Ingušetiji pomno "orkestrirale" vlasti.

"Smrt Magomeda Jevlojeva vrhunac je kampanje koju su vodile ingušetijske vlasti nastojeći ušutkati i zadnji kritički glas u ruskome Kavkazu", rekao je Haraszti u priopćenju.

Pročitajte i ovo Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..." Vladimir Putin Dvoje je otrovano Misteriozne smrti: U posljednjih mjesec dana troje novinara pronađeno mrtvo

"Kao i umorstvo ruske novinarke Ane Politkovske 2006. i Jevlojevljevim je ubojstvom još više ugrožena sloboda medija u Rusiji", dodao je.

Jevlojev je uhićen u nedjelju kad je došao u zračnu luku u Ingušetiji, a policija tvrdi da je ubijen nesretno kad je "pištolj jednoga od policijskih časnika slučajno ispalio metak i pogodio Jevlojeva u glavu".

Objavljeno je da će biti otvorena istraga za "ubojstvo iz nehaja".

"Ruske vlasti moraju brzo i potpuno istražiti Jevlojevljevu smrt i svi odgovorni moraju biti kažnjeni", zatražio je Haraszti.

"Internetska stranica novinara Jevlojeva, zadnji izvor neovisne informacije u regiji, stalno je bila pod pritiscima vlasti", upozorio je predstavnik OESS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene