Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobno nevrijeme

Odron zatrpao kuću, poginuli djed (70) i unuka (17)!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe, 17-godišnja djevojka i njen 70-godišnji djed, poginuli su u kući u mjestu Cerro di Laveno pokraj Varesea, koju je zatrpao odron.

Još dvije osobe, nakon onih u mjestu Leivi u regiji Liguriji koje su poginule prije pet dana zbog odrona, poginule su u ovom valu nevremena koje je zahvatilo sjeverni dio Italije.

Pročitajte i ovo Matea Gluhinić Javio se otac "Potraga je obustavljena": Pronađene majka i jednomjesečna beba za kojima se tragalo tri dana Italija poplave kataklizma zbog poplava VIDEO Muškarac se utopio u dnevnom boravku, nije stigao pobjeći pred bujicom: "Ne izlazite, tko može neka ide na gornje katove!"

U Genovi se još traga za 67-godišnjom osobom, čiji je automobil odnijela bujica. Premda je današnji dan na većem dijelu sjeverne Italije ipak bez kiša, još je zatvoren promet na dijelu autoceste A10 prema Francuskoj, a i željeznički promet je otežan zbog preplavljene pruge između Genove i mjesta Ventimiglia na francuskoj granici.

Poplave u Italiji: Dvoje nestalih, vojska pomaže spasilačkim ekipama

Milano, koji je jučer bio poplavljen, danas liječi rane. U Veneciji je visoka voda jutros u 6 sati dostigla 110 cm iznad prosjeka. Vodostaj rijeka i rječica (Lambro, Seveso, Brembo, Oglio i Olona) u Milanu i okolici, koje se jučer izašle iz korita, danas se povlače, a pod posebnom prismotrom je najveća talijanska rijeka Po. Štete od poplava su goleme, procjenjuju se na više stotina milijuna eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene