Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanac David Phyall motornom pilom odrezao si je glavu nakon primljene obavijesti o deložaciji jer se nije želio iseliti iz naselja koje je bilo predviđeno za rušenje.


Nakon što je dobio obavijest o deložaciji, David Phyall motornom pilom prerezao je vlastitu glavu. Poznanici su ga opisali kao 'ranjivu osobu' koja se nakon osam godina provedenih u stanu unajmjenom od agencije Atlantic Housing nije želio iseliti.

Vezani članci Ilustracija Kako bi izbjegla deložaciju, pustila je pčele na policajce: Nastao je kaos Slika nije dostupna Motornom pilom obranio se od lava

Svi pregovori između njega i agencije su propali nakon što David nije prihvatio drugi smještaj koji su mu nudili, a cijeli je slučaj završio i na sudu.

Detektivi su rekli kako je 58-godišnjak najvjerojatnije radije počinio samoubojstvo nego napustio dom u kojem je živio osam godina.

On je posljednji stanovnik koji je živio na posjedu predviđenom za deložaciju. Svi ostali stanovi, njih 71, bili su prazni.

Stravičan prizor zatekli su djelatnici hitne pomoći i policije nakon što im je upućen hitan poziv.

Trenutačno se vodi istaga o točnom uzroku smrti i onome što se dogodilo Davidu.

On je živio u stanu u Eastleighu od 2000. godine i trudio se ondje ostati unatoč planovima da se cijelo područje sruši kako bi se izgradilo novo naselje.

'Kada smo stigli u stan vidjeli smo da pacijent ima teške ozlijede', rekao je bolničar koji je došao na mjesto događaja.

'Ponudili smo mu selidbu u nekoliko mjesta koji su slični stanu u kojem je boravio, ali nije se htio preseliti. Slučaj je završio na sudu', rekao je predsjednik udruge stanara Ron Turtle.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju