Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medvedev uspio

Odobreno produljenje predsjedničkog mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski gornji dom parlamenta odobrio je zakon o produljenju predsjedničkog mandata sa četiri na šest godina, koji će postati amandman ustava, a poduprla su ga 144 senatora, što je ogromna većina u Vijeću Federacije.

Samo jedan senator glasovao je protiv. Reformu je prema prijedlogu Kremlja gotovo jednoglasno izglasovao i donji dom parlamenta, Duma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Duma izglasala produženo trajanje predsjedničkog mandata Slika nije dostupna Pokušaj povratka Putina Medvedev predlaže produljenje predsjedničkog mandata

Da bi postao sastavnim dijelom ustava, zakon mora proći još jedno, posljednje glasovanje - moraju ga odobriti i skupštine dvije trećine ruskih regija.

Iako je predsjednik Dmitrij Medvedev prijedlog zakona pokrenuo prije šest mjeseci, stručnjaci za ustav smatraju da se on neće moći primijeniti za vrijeme trajanja njegova mandata. 

Mnogi analitičari vjeruju kako će se novi mandat primijeniti na Vladimira Putina koji će, prema njihovu mišljenju, naslijediti Medvedeva u Kremlju i ondje provesti još dva predsjednička mandata ili 12 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene