Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zlatni padobrani'

Referendumom zabranili visoke otpremnine za šefove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdeset posto Švicaraca izjasnilo se za zabranu 'zlatnih padobrana' (visokih otpremnina) njihovim šefovima na referendumu protiv 'pretjeranih naknada', nazvanom inicijativa Minder po imenu poslovnog čovjeka koji je bio njezin pokretač, prema prvim podacima instituta za ispitivanje javnog mnijenja gfs.bern.

Prema prvim rezultatima u kantonu Ženeve, gdje su stanovnici završili izjašnjavanje u 12 sati po mjesnom vremenu, 67,7 glasača je reklo 'da' toj inicijativi. U kantonu Zuericha prema za sada dostupnim podacima blizu 70 posto je zaokružilo 'da', kao što je učinilo i 67 i 70 posto u kantonima Vaud i Fribourg.

Pročitajte i ovo Jarun najveća zona bez automobila - 2 Zabrana Na Jarun se više ne smije automobilom, pročelnik Pavuna otkrio kako će Zagrepčani sada do rekreacije i roštilja: "Idealno bi bilo..." Potpuno prekrivena žena (Foto: Getty Images) REFERENDUM Desna, antiislamska skupina predložila, a Švicarci izglasali: Zabranjuje se nošenje burki u trgovinama, restoranima i na javnim mjestima

>> Evo što smo sve plaćali menadžerima!

Na švicarskoj televiziji RTS je Thomas Minder, šef tvrtke i senator Demokratske unije centra (UDC), rekao da nije iznenađen. 'Narod je odlučio uputiti jasan znak upravnim vijećima, vladi i parlamentu', dodao je.

U upravnom vijeću samo godinu dana, premije zabranjene

Trajanje mandata članova upravnog vijeća bit će skraćeno na godinu dana a neki oblici naknada, kao pretjerane otpremnine - kolokvijalno zvane 'zlatni padobrani', ili premije za kupovinu poduzeća, bit će zabranjene.

Nagrade upravnog vijeća i uprave će obvezno morati odobriti skupština dioničara. Konkretno, dioničari će svake godine na skupštini izglasati iznos naknada koji će biti na raspolaganju članovima upravnog vijeća i upravi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene