Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popularna plaža u Portugalu

Odlomila se stijena na plaži i ubila petero turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet osoba poginulo je kada se velika stijena odlomila na plaži u popularnoj portugalskoj turističkoj destinaciji Algarve.

S obzirom da se očekuje dolazak plime spasitelji užurbano kopaju u potrazi za djetetom i muškarcem za koje se vjeruje da su ostali zatrpani ispod ostataka stijene. 'Možemo potvrditi da je poginuo jedan muškarac i četiri žene', rekao je lokalni dužnosnik Artur Ricardo za Reuters te dodao da je još najmanje četvero ljudi ozlijeđeno. Poginuli su 60-godišnji muškarac te četiri žene, od toga dvije mlađe od 25 godina. Nesreća se dogodila na popularnoj plaži Albufeira, jednoj od najrazvikanijih portugalskih plaža. Klizanje stijena na plažama uz Atlanski ocean u Portugalu relativno je česta pojava i svakog ljeta ima dojava o ozlijeđenima, pogotovo u kolovozu kada brojni Portugalci koriste godišnji odmor.  

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Prijateljice iz Slovenije očistile plažu na Pagu - 8 Svašta su pronašle Prijateljice iz Slovenije došle na Pag na odmor pa počistile plažu od smeća: "Da smo imale 10 vreća, sve bismo napunile"

Najteža nesreća u posljednjih nekoliko godina

Ipak, smrtni slučajevi su rijetki, a ova nesreća najteža je u posljednjih nekoliko godina. Tragedija je odmah pokrenula raspravu o sigurnosti portugalskih plaža. Na stijeni koja se urušila nalazio se natpis koji upozorava na opasnost, no sam pristup do nje je slobodan.

Što mislite o sigurnosti hrvatskih plaža?

  • Potpuno su sigurne
  • Neke su sigurne, neke nisu
  • Nesigurne su

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene