Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odgođeno više od 50 letova SAS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplovna kompanija Scandinavian Airlines Systems odgodila je 50-ak letova na europskim destinacijama iz i prema Skandinaviji nakon nedjeljne odluke uprave tvrtke da prestane koristiti zrakoplove Dash Q400 kanadske tvrtke Bombardier.

'SAS Danska odgodila je 37 letova za i iz Kopenhagena, a 14 je odgodila SAS Švedska', izjavio je Jens Langergaard, glasnogovornik SAS Danska.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Sve se ispituje SAS-ovci dilali drogu! Policija upala na farmu, privedena i žena jednog od specijalaca Aerodrom u Münchenu Problemi zbog vremena Ledena kiša zatvorila važan europski aerodrom, otkazani letovi

SAS je u nedjelju odlučio definitivno prestati koristiti zrakoplove Dash Q400 zbog tri slučaja prisilnog slijetanja. Zbog problema sa stajnim trapom, SAS je zaključio da spomenuti zrakoplovi imaju 'probleme s kvalitetom'.

Hrvatski avio-prijevoznik Croatia Airlines ranije je objavio da će kupiti četiri zrakoplova Dash 8 Q400, a prema pisanju hrvatskih medija, zasad ne namjerava odustati od kupnje tih zrakoplova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene