Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do jeseni

Odgođeno ustoličenje srpskoga pravoslavnog patrijarha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečano ustoličenje poglavara Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja, prvotno planirano za 25. travnja, odgođeno je za jesen, objavila je informativna služba SPC-a.

Ustoličenje je odgođeno odlukom Svetog arhijerejskog sinoda SPC-a, pri čemu novi nadnevak održavanja svečanosti još nije određen, a javnost će, kako se navodi, o tome biti pravodobno obaviještena.

Pročitajte i ovo Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (Foto: Pixsell) SPC reagirao priopćenjem Patrijarh Irinej (90) u teškom stanju zbog koronavirusa: Neki mediji javili da je preminuo, iz SPC-a poručuju - "To su lažne vijesti" Slika nije dostupna Razgovor s Ivanom Petrović EKSKLUZIVNO Prvi intervju patrijarha Irineja: 'Komunizam i ateizam ostavili su dugoročne posljedice'

'Razlog odgode je kratkoća raspoloživa vremena za primjerenu organizacijsku i logističku pripremu toga važnog duhovnog događaja te potreba da se visoki gosti, domaći i iz svijeta, mogu odazvati, a ne da, zbog kratka roka, to ne mogu učiniti', stoji u objašnjenju.

Novoizabrani poglavar SPC-a, episkop niški Irinej, 23. siječnja je u Beogradu ustoličen za patrijarha, zamijenivši na tom mjestu, kao 45. poglavar SPC-a, patrijarha Pavla koji je preminuo u studenom 2009.

Dan nakon njegova izbora u Beogradu je održano službeno ustoličenje kako bi patrijarh Irinej mogao preuzeo dužnost, a svečanost ustoličenja trebala bi biti održana u samostanu Pećke patrijaršije na Kosovu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene