Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krijumčarila kokain

Odbijena žalba na smrtnu kaznu: Britanska baka bit će pogubljena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanskoj baki Lindsay Sandiford odbijena je žalba na presudu u Baliju. Ona je, naime, osuđena na smrt zbog trgovanja drogom.

Iako je priznala da je prenosila kokain iz Bankoka na Bali te je pomogla indonezijskoj policiji u hvatanju drugih krijumčara, Lindsay Sandiford dobila je smrtnu kaznu, piše Daily Mail.
Glasnogovornik Vrhovnog suda na Baliju, rekao je da je panel sudaca na tom indonezijskom otoku podržao kaznu koju je ova 56-godišnjakinja dobila u siječnju.

Pročitajte i ovo Vojska na ulicama Ekvadora nakon proglašenja izvanrednog stanja Strašni prizori VIDEO Stravične snimke koje lede krv u žilama! Mučenje zarobljenih vojnika i policajaca: "Za sve je kriv Zapad, nemamo više izbora" Kokain - 2 Podržao i dio struke Glavni grad jedne od najbogatijih europskih zemalja želi legalizirati kokain: "Konzumenti bi znali što kupuju, bilo bi sigurnije"

Sandiford će biti pogubljena strijeljanjem ukoliko se odbaci novi zahtjev za pomilovanjem. Sada se može žaliti Indonezijskom Vrhovnom sudu u Jakarti.

>> Kućanica krijumčarila kokain da spasi sinu život

Prilikom putovanja iz Bankoka na Bali prošle godine, u njezinom je kovčegu otkriven kokain u vrijednosti 1,6 milijuna funti (oko 14 milijuna kuna). Sud je presudio da joj kazna bude pogubljenje, iako je nakon uhićenja pomogla u hvatanju navodnih organizatora krijumčarenja koji su nakon toga dobili manje kazne.

Julian Ponder (43), navodni mozak cijele operacije osuđen je na šest godina. Policija ga je uhvatila s kokainom, a samo za to su mu i sudili. Optužbe o organiziranju krijumčarenja droge protiv njega su odbačene.

Njegova partnerica, Rachel Dougall (38) dobila je jednu godinu zatvora jer nije prijavila kršenje zakona, a treći Britanac Paul Beales (40), zatvoren je na četiri godine zbog posjedovanja droge.

Sandiford je rekla da je pristala prokrijumčariti kokain zbog prijetnji smrću njezinom sinu i kaže da su Ponder, Beale i Dougall organizirali krijumčarenje iz Bankoka u Bali. Sada Sandiford čeka smrtnu kaznu u zloglasnom zatvoru na Baliju - Kerobokanu. U istom zatvoru su i prokazani koji joj, kaže, prijete smrću.

U slučaj se ukljulila i britanska vlast. 'Gospođa Sandiford je 56-godišnja majka dva sina i baka jednom djetetu. Na njih bi ozbiljno utjecalo u slučaju da je pogubite. Gospođa Sandiford je surađivala s vlastima prilikom uhićenja drugih koji su također bili uključeni u trgovinu drogom. Sud bi trebao uzeti u obzir ovu suradnju, posebno imajući u vidu da su i drugi koji su bili uključeni u ovu aktivnost osuđeni', stoji u pismu koje su britanske vlasti poslale u Indoneziju u nastojanju da prilikom razmatranja žalbe na presudu suci i to pismo uzmu u obzir.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene