Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Od vrućina u Grčkoj umrlo 15 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupno je 15 ljudi stradalo od vrućina koje su u posljednih deset dana zadesile Grčku, objavilo je danas ministarstvo zdravstva.

Požari koji su od prošle srijede harali nekim dijelovima Grčke, danas su bili pod kontrolom, ali i dalje traje izvanredno stanje zbog požara, rekao je glasnogovornik koordinacije vatrogasaca.

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj Evakuacije u Grčkoj Smrtonosni požari: Pronađen mrtav pastir, izgorjelo truplo otkriveno i u parku. Hrvatska poslala kanader Evakuacija u Grčkoj zbog požara - 2 povratak otoku Ljetovanje iz noćne more: Turisti evakuirani zbog požara dobili besplatan smještaj, ali ima jedna kvaka

U petak i subotu su naleti vrućina odnijeli tri osobe, uglavnom
starije.

U parku prirode Parnis, sjeverozapadno od Atene, gdje je najmanje 2.500 hektara borove šume izgorjelo od četvrtka, vatrogasci su danas ujutro još gasili tri žarišta požara, rekao je glasnogovornik vatrogasaca.

Predsjednik države Carlos Papoulias je govorio o "državnoj žalosti zbog požara" u parku prirode Parnis i tražio je od vlade "donošenje državne politike okoliša".

Premijer Costas Caramanlis je u nedjelju izjavio da će sve biti pošumljeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene