Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četverogodišnje dijete iz Velike Kladuše preminulo je u Bihaću od zdravstvenih komplikacija prouzročenih virusom nove gripe tipa A (H1N1) čime se broj umrlih u BiH povećao na šest, objavile su zdravstvene vlasti u Federaciji BiH.


Četverogodišnje dijete koje je preminulo u Županijskoj bolnici u Bihaću imalo je problema u razvoju, slab imunološki sustav i spadalo je u rizičnu skupinu.

Vezani članci Mostar uoči izbora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Grad s posebnim statusom uoči izbora u BiH: ''Podjele u Mostaru izazivaju političari, a ne narod'' Ljubuški i Široki Brijeg pred izbore (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvate u BiH brine budućnost nakon novih izbora: ''Hrvatski političari ne vode dovoljno računa o nama''

Predstavnica Kriznog stožer županijskog Zavoda za javno zdravstvo Jasmina Cepić rekla je kako je nakon testa kojim je potvrđena zaraza virusom H1N1 bila primjenjena terapija cjepljenja tamifluom i antibiotikom koja međutim nije bila od pomoći. Dr. Cepić je potvrdila kako je smrt nastupila sinoć u usljed zatajenja disanja. U BiH je do sada zabilježeno više od 500 slučajeva zaraze svinjskom gripom. (Hina)