Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četverogodišnje dijete iz Velike Kladuše preminulo je u Bihaću od zdravstvenih komplikacija prouzročenih virusom nove gripe tipa A (H1N1) čime se broj umrlih u BiH povećao na šest, objavile su zdravstvene vlasti u Federaciji BiH.


Četverogodišnje dijete koje je preminulo u Županijskoj bolnici u Bihaću imalo je problema u razvoju, slab imunološki sustav i spadalo je u rizičnu skupinu.

Vezani članci Granični policajac u BiH Pet Afganistanaca uhićeno u BiH u zajedničkoj akciji s hrvatskom policijom, sumnja se da su krijumčarili migrante Policija, BiH, ilustracija Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice

Predstavnica Kriznog stožer županijskog Zavoda za javno zdravstvo Jasmina Cepić rekla je kako je nakon testa kojim je potvrđena zaraza virusom H1N1 bila primjenjena terapija cjepljenja tamifluom i antibiotikom koja međutim nije bila od pomoći. Dr. Cepić je potvrdila kako je smrt nastupila sinoć u usljed zatajenja disanja. U BiH je do sada zabilježeno više od 500 slučajeva zaraze svinjskom gripom. (Hina)