Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosad izdano pet milijuna kredita

Pomoć poduzetnicima u borbi sa krizom koronavirusa: SAD im odobrio 35 milijardi dolara kredita za koje jamči - država!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Američke Države zadužile se za dodatnih 35 milijardi dolara kako bi proveli program oporavka od krize koronavirusa. Od početka pandemije izdale preko 500 milijardi nepovratnih zajmova i kredita.

Iz Američke administracija za male poslove (SBA) potvrdili su kako je odobreno čak 400.000 dodatnih zaduženja za olakšanje krize uzrokovane pandemijom koronavirusa. Njihova vrijednost je 35 milijardi dolara, a odobreni su kako bi se olakšali problemi dužnicima i kako bi im potpomogli sa operativnim troškovima.

Pročitajte i ovo Pucnjava u školi, ilustracija užas u wisconsinu "Moj je tata zločinac iz rata": Napadač (14) na školu prije horora citirao srpsku pjesmu, policajci ga ubili Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način"

Riječ je o trećem krugu kreditiranja ovaj mjesec u Programu zaštite plaća, no uz značajne promjene u pravilima, nakon što su ranije imali tehničkih poteškoća po pitanju procesa i uvjeta koji su usporavali odobrenje zaduženja.

Zbog tih problema, tražitelji kredita nisu mogli preko interneta ugovarati zaduženja, pa su iz vlade vršili pritisak da se sljedeća faza pomoći odvija uživo. Naime, kod gotovo pet posto zahtjeva sustav je pronalazio nesrazmjer kod dokumentacije koja je trebala zadovoljiti uvjete za kreditiranje, prenosi Reuters.

Inače, u sklopu Programa zaštite plaća tvrtke primaju novac od banaka za koje vlada jamči naknadno vraćanje ukoliko se novac troši na dozvoljene troškove. Samo prošle godine na taj način je podijeljeno oko 5 milijuna zajmova u iznosu od vrtoglavih 525 milijardi dolara.

Kongres je prošli mjesec već produljio program sa 284 milijarde dolara, a i tada je već olakšao uvjete dobivanja zajma te odredio na što se on točno smije trošiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene