Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S inteligencijom zahvaljujući kojoj se s 13 godina upisala na Oxford Sufiah Yusuf do sada je trebala izgraditi uspješnu karijeru. Barem su svi tako predviđali kada je prije desetak godina punila naslovnice svojim iznimnim talentom za matematiku. Ipak Sifiah je danas ponovno na naslovnicama, ali kao prostitutka koja naplaćuje 130 funti za sat.


'Sa svojim nevjerojatnim mozgom mogla je zaraditi novac kako je i koliko je htjela, ali umjesto toga stvari su očito izmaknule kontroli', kaže jedan od Sufiahinih prijatelja.

Vezani članci Slika nije dostupna 5 najčešćih zabluda o prostituciji i radu prostitutki Slika nije dostupna Pogled iza zavjese bordela u kojem je uveden - 'flat rate'

Nazivajući se Shilpa Lee, 23-godišnja Sufiah svoje je usluge nudila na internetu, a klijente je primala u stanu u Salfordu. 

Opisala se kao 'pametna studentica koja preferira stariju gospodu, a dostupna je svakog dana od 23 do 8'.

Tajna je izašla na vidjelo kada se na njezin oglas javio novinar na tajnom zadatku.

Sufiah je 1997. godine s 13 godina upisala Oxford. No pobjegla je samo dvije godine poslije.

Nakon 12 dana pronašla ju je policija u kafiću u kojem se zaposlila kao konobarica. Kako se odbila vratiti roditeljima, dodijeljena je na skrb udomiteljskoj obitelji.

Požalila se kako su roditelji na nju vršili nepodnošljiv pritisak. Roditeljima je poslala e-mail u kojem je napisala kako joj je otac, matematičar po struci, život učinio 'paklom', te kako ga više nikada ne želi vidjeti.

'Dosta mi je 15 godina psihičkog i emocionalnog zlostavljanja', napisala je.

Početkom 2004. godine udala se za odvjetničkog vježbenika Jonathana Marshalla, ali se par razveo 13 mjeseci poslije. 

U siječnju ove godine njezin je otac, Farooq, optužen za seksualno zlostavljanje dviju 15-godišnjih djevojčica. Tada je izašlo na vidjelo kako je njegovo pravo prezime Khan. Kažnjen je s 18 mjeseci zatvora zbog zlostavljanja djevojčica koje je podučavao matematiku.

Farooq je i 1992. godine dobio zatvorsku kaznu od tri godine zbog sudjelovanja u financijskoj prijevari.