Obavijesti Video Pretražite Navigacija
24 osobe poginule

Očevici strašne nesreće - 'Mrtva tijela su bila posvuda. Bebe, djeca...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 24 osobe izgubile su život u ponedjeljak nakon potonuća broda s imigrantima kod obale sjevernog Istanbula, priopćila je obalna straža, a prenose lokalni mediji.

Sedmero ljudi je spašeno na mjestu gdje se spajaju Bospor i Crno more, javila je novinska agencija Dogan.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Bospor (Foto: Guliver/Thinkstock) problem u turskoj Zbog kvara na tankeru blokiran jedan od najvećih plovnih puteva na svijetu

Vjeruje se da je na brodu bilo četrdesetak ljudi, među kojima puno djece.

Tijela iz mora izvlačili su ribari i pripadnici obalne straže, javljaju mediji.

"Imali su pojaseve za spašavanje. Mrtva tijela su bila posvuda. Bebe, djeca... Izvukli smo 15 do 20 tijela", rekao je jedan ribar.

Na Bajakovu uhvaćen 'slijepi putnik' iz Afganistana

Brojni ilegalni imigranti iz Afrike i Bliskog istoka prelaze preko Turske u Europsku uniju, putujući u nesigurnim čamcima.

Na mjesto nesreće upućen je brod obalne straže, sedam spasilačkih čamaca, helikopter i tim ronilaca, priopćio je ured guvernera.

Brodarska agencija GAC izvijestila je da je brod plovio prema rumunjskoj luci Constanta i da je na njemu bilo oko 50 izbjeglica.

Bosporski tjesnac jedan je od najprometnijih pomorskih prolaza na svijetu i ključna ruta za izvoz ruske nafte i ostale robe, kao jedini izlaz iz Crnog mora prema svjetskim oceanima.

Tjesnac na pola dijeli Istanbul, grad s oko 15 milijuna stanovnika i zbog lošeg vremena često se zimi zatvara za promet. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene