Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugo pojavljivanje

Očekuje se Janukovičevo obraćanje javnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom neće se dogoditi sve dok se Moskva ne počne baviti s američkim prijedlozima za rješavanje krize u Ukrajini, izjavio je američki državni tajnik John Kerry.

Svrgnuti ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič danas bi se trebao službenom izjavom obratiti javnosti u Rostovu na Donu, gradu na jugu Rusije.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Joe Biden Dodatna sredstva Biden poslao apel: "Ne dopustite da Putin pobijedi"

To će biti drugo Janukovičevo pojavljivanje u tom gradu nakon što je pobjegao iz Ukrajine prošli mjesec, izvijestila je agencija RIA Novosti pozivajući se na izvore bliske njemu. Nisu poznati detalji na koji način će se Janukovič obratiti javnosti.

Podsjetimo, Janukovič je ranije kazao da se smatra jedinim legitimnim ukrajinskim predsjednikom te da će se nastaviti boriti protiv nove vlasti.

Kerry odbio sastanak s Putinom

Sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom neće se dogoditi sve dok se Moskva ne počne baviti s američkim prijedlozima za rješavanje krize u Ukrajini, izjavio je američki državni tajnik John Kerry, prenosi BBC.

TAJNI RAČUNI Timošenko u 278 banaka sakrila 200 milijuna dolara?

Kerry je ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu rekao da je ruska vojna intervencija na Krimu učinila bilo kakve pregovore vrlo teškima. Američki dužnosnici također kažu da će biti malo toga za razgovor ako se na Krimu 16. ožujka održi referendum na kojem će se odlučivati o budućnosti poluotoka. Ukrajina i Zapad ga smatraju protuzakonitim.

Rusija je u ponedjeljak izjavila da izrađuje svoj prijedlog za rješavanje krize koji se suprotstavlja američkom. Moskva je osudila novu ukrajinsku prozapadnu vladu te smatra da su se područja koja naginju Rusiji pretvorila u utočišta bezakonja. (Agencija VLM)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene