Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obuka u njemačkoj vojsci: Zamislite da pucate u crnca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je njemačka televizija emitirala video njemačkog vojnog instruktora kako govori vojniku da zamisli da se suočava s Afroamerikancem u Bronxu i viče 'motherfucker' dok puca iz strojnice, čelnici New Yorka zatražili su javnu ispriku njemačke vlade.

Snimke njemačkog vojnika i njegovog instruktora emitirane su sinoć, a prikazale su instruktora kako izdaje zapovijedi vojniku u maskirnom odijelu za vrijeme vježbi u jednoj šumi.

Pročitajte i ovo Adir Tahar Pronašli je u zamrzivaču Hamasovci unakazili mladog IDF-ovog narednika i pokušali prodati njegovu glavu: "To je ludo barbarsko nasilje" Akcija ukrajinske vojske Vješti padobranac VIDEO Ukrajinci slave novog heroja: Pogledajte kako je u jednom napadu uništio četiri ruska oklopnjaka

'Ti si u Bronxu. Crni kombi staje ispred tebe. Tri Afroamerikanca izlaze van i vrijeđaju tvoju mamu na najgori mogući način. Prije nego što počnete pucati, želim čuti 'motherfucker', naređivao je instruktor.

Vojnik je počeo pucati, izvikujući opscenosti nekoliko puta.

Instruktor ga tada potiče da viče još glasnije.

'Ovo je barbarstvo. Šaljemo vrlo jasnu poruku njemačkoj vladi da ovo moraju popraviti', rekao je Adolfo Carrion Junior, predsjednik Bronx Borougha. 

'Mislim da se zapravo radi o neznanju, možda gluposti, nedostatku znanja. Ljudi zdravog razuma ne bi govorili pogrdno o drugim ljudima', rekao je stanovnik Bronxa, Keith Nantun.

Njemačko ministarstvo obrane je potvrdilo da je video snimljen u srpnju 2006. godine na sjeveru Njemačke, u gradu Rendsburgu.

Glasnogorvonik minstarstva je kazao kako se trenutačno provodi istraga o tom incidentu, ali nije želio otkriti identitet instrukora, kao ni vojnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene