Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudio izjavu premijera

Obrat: Predsjednik Gvineje Bisau ne želi Gadafija u svojoj zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Gvineje Bisau, Malam Bakaj Sanha osudio je u petak izjavu svog premijera Carlosa Gomesa mlađeg koji je rekao da bi bivšeg libijskog čelnika Moamera Gadafija dočekao u prijestolnici Bissauu 'raširenih ruku', ističe se u priopćenju predsjedništva republike.

'Predsjedništvo je zabrinuto zbog premijerove izjave, a napose zbog njezina tumačenja', piše u priopćenju. 'Predsjedništvo neće ići u smjeru te izjave' i želi 'učvrstiti dijalog s novim libijskim vlastima', po tekstu priopćenja.

Ovo predsjedničko priopćenje je u potpunoj opreci s izjavom Carlosa Gomesa mlađeg koji je prije tjedan dana rekao da će 'dočekati Gadafija raširenih ruku i pobrinuti se za njegovu sigurnost, zatraži li ulazak u Gvineju Bisau'.

'Gadafi zaslužuje poštovanje našeg naroda i naše vlade', dodao je premijer. Gvineja Bisau, poznata po političkoj i vojnoj nestabilnosti, zemlja je preko koje se teške droge iz Latinske Amerike krijumčare u Europu, a oduvijek je održavala dobre veze s Gadafijevim režimom.

Gadafi, čija je sudbina još nepoznata, darovao je odore vojsci Gvineje Bisau i pomogao u obnovi više vojarni. (Hina)

Pročitajte i ovo Osiguranja slovačkog premijera Ima teže ozljede Atentat na premijera, svjedoci opisali trenutke užasa: "Čula sam tri ili četiri pucnja, vidjela sam da pada na pod..." Slovački premijer je u bolnici Atentat u Slovačkoj VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene