Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obrana Ratka Mladića tražit će da tim psihijatara procijeni je li donedavni najtraženiji haaški bjegunac sposoban pratiti suđenje pred Haaškom sudom, rekao je medijima Mladićev glavni branitelj Branko Lukić.


Lukić je otkrio da je Mladić trebao biti podvrgnut operaciji, ali je ona odgođena, jer se liječnik koji ga je trebao operirati razbolio pa će se to vjerojatno dogoditi tijekom ovog mjeseca. Mladićeva će obrana zatražiti psihijatrijsko vještačenje nakon statusne konferencije zakazane za 25. kolovoza.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Srpska kukavica, ponižava i sebe i srpski narod i žrtve i sud' Slika nije dostupna Mladić izbačen iz sudnice: 'Ne date mi da dišem, ne date mi da se branim!'

'Moramo vidjeti je li stranka sposobna pratiti suđenje. To je jedan od preduvjeta u svim civiliziranim zemljama, jer ne može se suditi nekome tko ne razumije što mu se stavlja na teret i tko ne može pratiti suđenje', tvrdi Lukić dodajući da je 'Mladić jako bolestan čovjek, koji je imao tri moždana i jedan srčani udar'.

'Mladić mora operirati herniju', pojasnio je njegov drugi odvjetnik Miloš Šaljić. 'Mora biti operiran, no operacija je odgođena do kraja ljetne stanke Haaškog suda. Tek treba odrediti kada će to biti'.

Haaški sud tu informaciju nije potvrdio.

'Ne komentiramo zdravstveno stanje naših zatvorenika', rekla je glasnogovornica suda Nerma Jelačić.

Ratko Mladić uhićen je potkraj svibnja u Srbiji, nakon gotovo 16 godina skrivanja. (Hina/Agencija VLM)