Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljeni su rezultati analize krvi oboljelog muškarca.


Slovenski laboratoriji nakon analize uzoraka krvi muškarca zaraženo E. coli, objavili su kako njegov a zaraza nije povezana sa smrtonosnom epidemijom čiji je izvor u Njemačkoj.

Vezani članci Karl Erjavec (Foto: AFP) Nesuđenom premijeru na dvorišna vrata crvenim sprejem napisali "štakor" Koronavirus, ilustracija Pronašli mutiranu verziju: U Sloveniji otkriven "engleski" soj koronavirusa?

Rezultati analize, koju je napravio Zavod za zdravstveno osiguranje u Mariboru, pokazali su kako zaraženi pacijent iz Slovenije nema smrtonosan soj E. coli, a to je potvrdila i bolnica u Slovenj Gradecu, u kojoj je on ležao, prenosi slovensko Delo.

Iz bolnice u Slovenj Gradecu su pojasnili da soj E. coli O157, s kojom je zaražen 60-godišnji pacijent, zapravo ne toliko agresivan i smrtonosan. Janez Lavre, ravnatelj bolnice u Slovenj Gradecu istaknuo je da je bolesnik cijelo vrijeme boravio u Sloveniji pa je time i isključio mogućnost zaraze u Njemačkoj ili drugdje u inozemstvu.

Isto tako, slovensko Delo piše kako je najčešći izvor soja O157 E. coli goveđe meso, ili perad, a ne klice soje ili graha.