Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadriliječništvo u Srbiji

Oboljele od raka liječili stočnom hranom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Stančević star 62 godine, njegov sin Miloš star 30 godina i Slobodanka Jovanka stara 66 godina, uhićeni su zbog sumnje da su prevarili nekoliko osoba oboljelih od karcinoma, kojima su prodavali preparate za čišćenje organizma pomiješane sa stočnom hranom i davali im dijagnoze da su izliječeni.

Policija je priopćila da su osumnjičeni preparat prodavali po cijeni od 50 eura i da su zaradili više od 200.000 kuna, piše Press. Veterinar Branko Stančević i njegov sin Miloš, inače mesar po struci, nalazili su građane koji boluju od malignih bolesti i predstavljali im se kao iscjeljitelji i proizvođači ATN preparata za čišćenje organizma. Nisu davali oglas nego su informacije o njima do bolesnih dolazile posredstvom prijatelja i poznanika. U stanu u Novom Beogradu primali su oboljele od raka i obećivali im izlječenje nakon korištenja njihovih preparata. 

Pročitajte i ovo Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni

Da bi oboljele uvjerili da su izlječeni te se uvjerili da će nastaviti trošiti njiihove preparate, otac i sin osigurali su korisnicima i dobivanje dijagnoze. U tom im je pomogla umirovljenica Slobodanka Janković. U stomatološkoj ordinaciji svojeg supruga pregledavala je bolesnike koji konzumiraju preparat te im priopćavala da su izliječeni. 

No, neki od korisnika preparata usprkos dijagnozi da su izliječeni preminuli su. Njiihove obitleji posumnjale su u uzrok smrti pa su se obratile tužiteljstvu koje je dalo nalog policiji da ispita uzrok smrti oboljelih od raka koji su od rujna 2007. do rujna 2008. koristili preparate Stančevića. Preparati su poslani na analizu kojom je utvrđeno da u njima ima stočne hrane. Utvrđeno je da ni Ministarstvo zdravlja ni Agencija za lijekove nisu davali nikakvu dozovolu Stančevićevima da proizvode i prodaju lijek. Protiv Branka Stančevića i prije nekoliko godina bila je podnesena prijava da se bavi nadriliječništvom.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene