Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanske su vlasti u srijedu objavile fotografije na kojima se vide dvojica muškaraca koji stoje među okupljenim mnoštvom simpatizera Benazir Bhutto.


Na oporbenu čelnicu i bivšu pakistansku premijerku Bhutto najprije su ispaljena dva precizna hica, a zatim se u njezinoj neposrednoj blizini raznio napadač samoubojica, pri čemu je osim političarke smrtno stradalo još nekoliko osoba.

Vezani članci Donald Trump Jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu otvoreno priznao da je želio smaknuti kontroverznog čelnika: "Sve je bilo spremno za to..." Olof Palme Istraga ubojstva bivšeg švedskog premijera zaključena jer je glavni osumnjičeni umro

Na jednoj od fotografija koju je u srijedu objavio najtiražniji pakistanski list na urdu jeziku, jasno se vide dvojica muškaraca koja stoje među okupljenim mnoštvom, samo nekoliko trenutaka prije njezina ubojstva.

Fotografija je već prikazana i u pakistanskim tv-programima. Na njoj se jasno vidi glatko izbrijan mladić sa sunčanim naočalama, u bijeloj košulji i tamnom kaputu.

Iza njega stoji muškarac čija je glava omotana bijelim šalom, za kojega su u tv-programu kazali kao vjeruju da je bombaš-samoubojica.

Na kasnije snimljenim fotografijama i video-snimkama vidi se kako je prvi mladić uperio pištolj prema Bhutto koja je u tom trenutku stajala u svojem automobilu, mašući kroz otvoreni krov svojim simpatizerima.

Na drugoj fotografiji vidi se otkinuta ljudska glava, za koju se vjeruje da je atentatorova.

Za informaciju koja bi omogućila prepoznavanje napadača ponuđena je nagrada u iznosu od 10 milijuna rupija ili oko 164.000 američkih dolara.