Beogradska policija (Foto: Arhiva/AFP)
Beogradska policija (Foto: Arhiva/AFP)

Vođa navijača Partizana Ljubomir Marković Kića ubijen je u petak navečer na Voždovcu na benzinskoj postaji u Beogradu. Telegraf je objavio snimku sa sigurnosne kamere u trenutku likvidacije.


Na snimci se vidi Marković koji je u trenutku likvidacije stajao na pločniku s grupom mladića. Napadač s kapuljačom na glavi prišao mu je s leđa.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Kamere snimile brutalnu likvidaciju u centru Beograda: Vođa navijača Partizana bježao je od ubojice, ali je pokošen sa šest metaka Beograd, ilustracija (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Beograd danas bio grad s najzagađenijim zrakom na svijetu, među prvih pet još jedan grad iz našeg susjedstva

Prema snimci može se pretpostaviti da je Marković primijetio pištolj kod napadača jer je počeo bježati prema benzinskoj postaji preko puta ulice, navodi Blic.

Neidentificirani napadač u Markovića je ispalio pet metaka, a on je već prilikom prvog pucnja pao na pod. Smrtonosan je bio posljednji metak, ispaljen u Markovićevu glavu.

Motiv ubojstva i dalje je nepoznat. Marković je javnosti postao poznat 2009. godine, nakon što je bio osumnjičen za ubojstvo Bricea Tatona, francuskog navijača kojeg su huligani prebili u centru Beograda.

Marković je bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva Francuza, ali mu je kazna smanjena. Na slobodu je izašao 2017. godine.

Prije nego što je postao vođa Alkatraza, Marković je bio navijač - Crvene zvezde.