Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija prikuplja tragove

Objavljena snimka kradljivaca remek-djela iz muzeja u Rotterdamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska policija objavila je snimku pljačke sedam remek-djela iz Kunsthal muzeja u Rotterdamu.

Na snimci se vide pljačkaši odjeveni u crno kako ulaze u muzej kroz nešto se čini kao stražnji ulaz. Vrata ostavljaju otvorena, a dvije minute kasnije vraćaju se sa slikama i bježe van. Jedan pljačkaš, ili pljačkašica, nešto kasnije se vraća, no na snimci se ne vidi jasno što radi. Na kraju se vrata zatvaraju, a kradljivci bježe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu Ilustracija Vrijede 51.000 eura Srbin ukrao Picassove slike, prodao ih za 150 eura, a onda plakao na sudu: "Mislili smo da su kopije"

>> Remek-djela ukradena iz muzeja u Rotterdamu vrijedna su stotine milijuna dolara!

Policija je do muzeja došla nekoliko minuta nakon što se uključio alarm, no već je bilo prekasno. Istražitelji se nadaju da će ih objava snimke dovesti do novih tragova koji bi vodili otkrivanju počinitelja.

Podsjetimo, u krađi početkom tjedna lopovi su odnijeli nekoliko vrlo vrijednih slika iz luksuzne kolekcije Triton, koja sadrži autore kao što su Pablo Picasso, Claude Monet, Henri Matisse.

Prema nekim procjenama, slike bi na legalnim aukcijama mogle zajedno dosegnuti cijenu od nekoliko stotina milijuna dolara ukradene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene