Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelji trojice Australaca, tajanstveno nestalih na moru nakon otkrića njihova katamarana, obznanile su kako će sami nastaviti potragu, koju su prethodnog dana prekinule sigurnosne službe.


Policija je ocijenila kako nestali nemaju nikakvih izgleda da tako dugo prežive u vodi, čime je prekinuta potraga. 

Vezani članci Potraga za mladićem (Foto: Dnevni Avaz) Najveća potraga za nestalom osobom u BiH: Za mladićem traga 800 ljudi Stotine tragaju za mladićem nestalim u Miljacki (Foto: Dnevni Avaz) Jedna od najvećih potraga u regiji: Mladića nestalog u Miljacki traže stotine ljudi

No obitelj se s tim, čini se, ne slaže. U ponedjeljak bi tri charter broda koje su unajmili trebali pretražiti otoke u tom području. Obitelj se nada kako se jednog od njih posada domogla plivajući i ondje sklonila, kazao je Shane Webber, sin James Tunsteada, jednog od nestalih.

Proteklog je četvrtka 'KAZ II', 12-metarski katamaran, pronađen bez posade na sjeveroistoku Australije, blizu Velikog koraljnog grebena. Motori su radili, a stol je bio pristavljen za obrok.

Trojica putnika koji su bila u brodu - Derek Batten (56) i dva brata Peter i James Tunstead (69 i 63), prema riječima njihovih bližnjih iskusni su i oprezni nautičari čiji se nestanak čini neshvatljiv.