Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemiri u SAD-u

Stigli nalazi obdukcije: George Floyd umro je na licu mjesta od gušenja zbog pritiska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
George Floyd umro je na licu mjesta zbog gušenja prouzrokovanog pritiskom, pokazala je obdukcija.

Obitelj Georgea Floyda čija je nasilna smrt pokrenula lavinu prosvjeda diljem SAD-a naručila je obdukciju.

Pročitajte i ovo Tornado odnosi zgradu preživjeli su VIDEO Pogledajte kako tornado u minuti odnosi cijelu zgradu: U njoj su bili radnici Donald Trump Izbori u SAD-u Procurila snimka Trumpa s tajnog sastanka: "Vode administraciju kao Gestapo"

Rezultati su pokazali da je umro od gušenja prouzrokovanog stalnim pritiskom. Pritisak na vrat i leđa smanjili su dotok krvi u mozak, piše CNN.

"Ne postoji ni jedan drugi zdravstveni problem koji bi mogao uzrokovati njegovu smrti ili joj doprinijeti", objasnio je Michael Baden jedan od neovisnih medicinskih stručnjaka. 

"Policija krivo misli da ako može pričati, može i disati. To nije istina", dodao je.  

Floyd je umru na licu mjesta, u Minneapolisu, 25. svibnja, nakon što mu je policajac Derek Chauvin koljenom 8 minuta i 46 sekundi pritiskao vrat, a drugi mu policajac pritiskao leđa. Čak dvije minute i 53 sekundi Chauvin ga je stiskao nakon što se Floyd prestao opirati, navodi se u kaznenoj prijavi koju je objavilo tužiteljstvo okruga Hennepin.

"Ne mogu disati", pokušao je objasniti policajcima. Nisu ga sušali.

Obitelj je obdukciju zatražila jer je službeno izvješće okruga govorilo da nema dokaza da je Floyd umro od gušenja. 

Derek Chauvin uhićen je prošlog petka. Nakon što su snimke Floydovog umiranja obišle svijet, diljem SAD-a krenuli su prosvjedi koji ne jenjavaju već danima. Često su i nasilnil, a u u Detroitu je tijekom prosvjeda ubijen jedan mladić. U 40 gradova uveden je policijski sat, a predsjednik Trump i njegova obitelj na sat su vremena noćas bili smješteni u bunkeru Bijele kuće dok je policija suzavcem tjerala prosvjednike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene