Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživjela djevojčica otkriva

Obitelj upucana u Alpama panično pokušavala pobjeći, vidjeli su ubojstvo biciklista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zainab Al-Hilli, sedmogodišnja Britanka koja je ostala bez roditelja u pucnjavi u francuskim Alpama rekla je da je njezin otac stajao pokraj nje kada ih je napao ubojica.

Njezino je svjedočanstvo pomoglo istražiteljima da dobiju jasniju sliku onoga što se dogodilo. Detalji novog balističkog izvještaja koji su procurili francuskim novinama Le Parisen upućuju na to da je 45-godišnji francuski biciklist Sylvain Mollier koji je inače zaposlen u nuklearnoj industriji bio primarna meta. Vjeruje se da je ubojica prvo pokušao smaknuti biciklista, a potom primijetio da je u blizini parkirao Zainabin otac, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac

Tužitelj Eric Maillaud koji vodi istragu potvrdio je da je Al-Hallili izašao iz automobila sa Zainab, ali opovrgnuo je da su iz toga izvedeni bilo kakav zaključak. 'Djevojčica se sjeća važnih činjenica i njezino je svjedočenje ključno', rekao je jedan neimenovani istražitelj te dodao da se svjedočenje djevojčice poklapa sa do sada otkrivenim dokazima.

>> 'Mislio sam da je mrtva. Nije pokazivala nikakve znakove života'

Na cipelama Al Hillija pronađeno je blato, što upućuje na to da je on bio izašao iz automobila. Ubrzo se u vozilo vratio, zaključao sva vrata i pokušao se udaljiti s mjesta, ali je umjesto unaprijed krenuo unazad i kotačima je zapeo ublatu. To je, kako piše Daily Mail dalo priliku napadaču da ubije putnike u automobilu, a potom se vratio ubiti biciklista.

Podsjećamo, uz cestu kraj francuskog sela Chevaline 5. rujna pronađena su tijela Saada al-Hillia, te njegove supruge, svekrve i jednog slučajnog prolaznika. Teško je ranjena sedmogodišnja Zainb koja je probuđena iz inducirane kome. 'Bilo me je tako strah', bile su njene prve riječi nakon što je otvorila oči.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene