Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obitelj masovnog ubojice u SAD došla po bolji život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj mladića koji je počinio pokolj na sveučilištu Virginia Tech s malo novca i velikim snovima otišla je iz Južne Koreje po bolji život u SAD-u, izjavio je ubojičin djed za dva južnokorejska dnevnika.

'Otišli su u SAD uz riječi da žele pravilno odgojiti svoju djecu i ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo', rekao je čovjek, koji je tražio da ga se zove imenom Kim, u razgovoru koji je objavio dnevni list Hankyoreh.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Beogradska škola u kojoj se dogodio masakr U prostorijama klinike Ispituju dječaka koji je počinio masakr u beogradskoj školi: Postavit će mu pet pitanja, a odgovori bi mogli otkriti glavni misterij

U utorak je potvrđeno da je pokolj na Virginia Techu u kojem su ubijene 32 osobe počinio Cho Seung-Hui (23), podrijetlom iz Južne Koreje.

Njegov 81-godišnji djed Kim, koji živi u provinciji Kyonggi blizu Seula, rekao je kako ima malo kontakata s kćeri - ubojičinom majkom - otkako je njezina obitelj u SAD.

Prije odlaska Choovi roditelji vodili su prodavaonicu rabljenih knjiga u Seulu.

'Tu su malu trgovinu kupili novcem koji je moj zet zaradio u
Saudijskoj Arabiji prije vjenčanja', rekao je Kim, dodavši kako od prodaje knjiga nisu osobito dobro živjeli i da su u SAD, na poziv zetove rodbine koja je već bila tamo, otišli s vrlo malo novca. 

'Mislili su da će tamo moći dobro obrazovati djecu", kazao je Kim. Za razliku od Choa, plan se pokazao dobrim za njegovu sestru koja je diplomirala na sveučilištu Princetonu.

'Seung-Hui je roditeljima pravio probleme dok je bio mali, jer nije želio govoriti, ali je bio pristojno dijete. Ne znam kako se mogu iskupiti zbog nepravilnog odgoja svoje djece', izjavio je Kim za dnevnik Dong-A, uputivši izraze najdublje sućuti obiteljima osoba koje je ubio njegov unuk.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene