Obavijesti Video Pretražite Navigacija
75 godina od kraja rata

Obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom: "Uživamo u povjerenju i ubiremo plodove suradnje u cijelom svijetu"

Europa obilježava Dan pobjede nad fašizmom. Prije točno 75 godina zemlje saveznice prihvatile su kapitulaciju tadašnje nacističke Njemačke, čime je u Europi završio Drugi svjetski rat.

Diljem starog kontinenta zbog pandemije koronavirusa održavaju se tek manje svečanosti. U Velikoj Britaniji je dvominutnom šutnjom odana počast žrtvama rata, a London su nadlijetali zrakoplovi.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom vojne parade u Moskvi PUTIN ODRŽAO GOVOR Parada u Moskvi: Predsjedniku Rusije stigla šačica predsjednika država, Kremlj strahuje od jedne stvari Tomislav Tomašević iz Grada Zagreba Večeras se zatvara Klaićeva ulica, poznato je i kad će tramvaji preko Jadranskog mosta

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u Parizu je položio vijenac na grob neznanog vojnikam, a njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Frank Walter Steinmeier položili su vijence u Berlinu kod spomenika žrtvama rata i diktature.

"Živimo u snažnoj i stabilnoj demokraciji u tridesetoj godini ujedinjene Njemačke, u srcu mirne i ujedinjene Europe. Uživamo u povjerenju i ubiremo plodove suradnje i partnerstva u cijelom svijetu. Da, mi Nijemci možemo reći da je dan oslobođenja također i dan zahvalnosti", rekao je njemački predsjednik.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene