Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina stručnjaka Međunarodne agencije za atomsku energiju obavila je inspekciju nedavno otkrivene tvornice za obogaćivanje urana u Iranu, izvijestila je poluslužbena novinska agencija Mehr.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
‘Inspektori koji su u nedjelju stigli u Iran, odmah su posjetili postrojenje. Očekuje se da obave još jednu inspekciju toga postrojenja’, prenosi Mehr, ne objavljujući pojedinosti.

>> 'Iran mora potpuno prekinuti obogaćivanje urana'

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Rouhani tražio sastanak i ukidanje sankcija od SAD-a, Trump je bio kratak: "Rekao sam mu - ne" Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Saudijski princ upozorava: ''Ne pokuša li svijet odvratiti Iran, svjedočit ćemo eskalaciji koja će prijetiti svjetskim interesima''

Iranci su postojanje druge tvornice za obogaćivanje urana, smještene oko 160 km južno od Teherana, objavili u rujnu, potaknuvši nove sumnje Zapada u pogledu svojih nuklearnih ambicija. Zapad strahuje da Iran svoj nuklearni program želi iskoristiti za stvaranje atomskog oružja, no Iranci to odlučno niječu, tvrdeći da su im tvornice za obogaćivanje urana potrebne za proizvodnju električne energije. (Hina)