Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IAEA u Iranu

Obavljena inspekcija iranskog postrojenja za obogaćivanje urana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina stručnjaka Međunarodne agencije za atomsku energiju obavila je inspekciju nedavno otkrivene tvornice za obogaćivanje urana u Iranu, izvijestila je poluslužbena novinska agencija Mehr.

‘Inspektori koji su u nedjelju stigli u Iran, odmah su posjetili postrojenje. Očekuje se da obave još jednu inspekciju toga postrojenja’, prenosi Mehr, ne objavljujući pojedinosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

>> 'Iran mora potpuno prekinuti obogaćivanje urana'

Iranci su postojanje druge tvornice za obogaćivanje urana, smještene oko 160 km južno od Teherana, objavili u rujnu, potaknuvši nove sumnje Zapada u pogledu svojih nuklearnih ambicija. Zapad strahuje da Iran svoj nuklearni program želi iskoristiti za stvaranje atomskog oružja, no Iranci to odlučno niječu, tvrdeći da su im tvornice za obogaćivanje urana potrebne za proizvodnju električne energije. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene