Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inače bi moglo biti posljedica

Obamino upozorenje Abasu: Ne smijete odbiti pregovore s Izraelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama upozorio je palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa da bi svako odbijanje nastavka izravnih pregovora s Izraelom moglo štetiti palestinsko-američkim odnosima, rekao je neimenovani palestinski dužnosnik.

Obama je upozorenje uputio u pismu naslovljenom na Abasa, dodao je taj palestinski čelnik koji je želio ostati neimenovan. 'Obama u pismu upozorava Abasa na ne odbija nastavak izravnih pregovora s Izraelom idućeg mjeseca, istaknuvši da bi to moglo imati posljedice na američko-palestinske odnose', kazao je.

Pročitajte i ovo Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno" Demonstracije Podržali ih predsjednikovi sinovi Deseci tisuća ljudi prosvjedovali u Turskoj: "Smrt Izraelu, van iz Palestine"

Sjedinjene Države žele obnoviti izravne pregovore s Izraelom, prekinute u prosincu 2008. Neizravni pregovori pod pokroviteljstvom SAD-a počeli su u svibnju, ali još nisu donijeli rezultata.

>> Abas neće popustiti pritiscima SAD-a za nastavak pregovora

Po riječima tog neimenovana dužnosnika, Obama bi htio da pregovori ponovo počnu početkom kolovoza i da se na njima raspravlja o vrućim pitanjima kao što su granice i sudbina istočnog Jeruzalema. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene