Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama upozorio je palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa da bi svako odbijanje nastavka izravnih pregovora s Izraelom moglo štetiti palestinsko-američkim odnosima, rekao je neimenovani palestinski dužnosnik.


Obama je upozorenje uputio u pismu naslovljenom na Abasa, dodao je taj palestinski čelnik koji je želio ostati neimenovan. 'Obama u pismu upozorava Abasa na ne odbija nastavak izravnih pregovora s Izraelom idućeg mjeseca, istaknuvši da bi to moglo imati posljedice na američko-palestinske odnose', kazao je.

Sjedinjene Države žele obnoviti izravne pregovore s Izraelom, prekinute u prosincu 2008. Neizravni pregovori pod pokroviteljstvom SAD-a počeli su u svibnju, ali još nisu donijeli rezultata.

Vezani članci Gaza (Foto: AFP) Palestinski dužnosnici: "Izrael i Hamas suglasni su o primirju kako bi okončali rasplamsavanje borba" Slika nije dostupna Washington: Počeli izraelsko-palestinski pregovori

>> Abas neće popustiti pritiscima SAD-a za nastavak pregovora

Po riječima tog neimenovana dužnosnika, Obama bi htio da pregovori ponovo počnu početkom kolovoza i da se na njima raspravlja o vrućim pitanjima kao što su granice i sudbina istočnog Jeruzalema. (Hina)