Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poljski ministar na blogu

'Obamini baka i djed pojeli su poljske misionare'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska se morala službeno ispričati nakon što se njezin ministar na svojem blogu našalio kako su Obamini baka i djed bili ljudožderi.

U epizodi koja je potencijalno mogla poremetiti odnose službene Varšave i Washingtona, Radek Sikorski, političar školovan na Oxfordu koji živi u SAD-u, javno se podsmijehnuo opozicijskom političaru Ryszardu Czarneckiju, piše Telegraph.co.uk.

Pročitajte i ovo Ilustracija, pleme s Papue (Foto: AFP) dočekali ga raširenih ruku Dječak kojeg je pleme kanibala htjelo pojesti vratio se kako bi ih preobratio Slika nije dostupna Njam, njam U Hrvatskoj jedemo turiste: Zafrkanti ismijali ženu koja se boji Lijepe naše

>> Berlusconi: Obama je mlad, lijep i preplanuo

Pišući na svom blogu, Sikorski se obratio Czarneckiju riječima: 'Jesi li čuo da Obama ima i poljske veze? Njegovi baka i djed pojeli su poljske misionare'.

Glasnogovornik ministra kaže kako je je Sirkorski dao kontroverzan komentar, ali je negirao da je riječ o uvredama upućenim Obami čiji je otac Kenijac.

Donald Tusk, poljski premijer, nije se oglasio u vezi ove afere. Izgleda da zbog neslanog komentara stolica Sikorskog nije u opasnosti usprkos prozivkama opozicije da je ministar prekršio antirasistički zakon. 


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene