Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Loša gospodarska vizija'

Obamin stožer: Ryan je za radikalne ideje u gospodarstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paul Ryan, kojega je republikanski kandidat za Bijelu kuću Mitt Romney u subotu izabrao za svog kandidata za potpredsjednika, ima 'radikalnu' i 'lošu' gospodarsku viziju koja će omogućiti ponavljanje 'katastrofalnih' grešaka, ocijenio je izborni stožer američkog predsjednika Baracka Obame.

"Kao član Kongresa, Ryan je odobravao nepromišljene gospodarske politike (Georgea W.) Busha koje su uzrokovale eksploziju našeg deficita i uništile naše gospodarstvo", rekao je u priopćenju Jim Messina, glavni menađer predizborne kampanje demokratskog predsjednika kojemu istječe prvi mandat.

"Imenovanjem Paula Ryana (za kandidata za republikanskog potpredsjednika), Mitt Romney je izabrao utjecajnog člana Predstavničkog doma Kongresa koji dijeli njegovu predanost lošoj gospodarskoj teoriji koja se sastoji u vjerovanju da će nova porezna rasterećenja bogatih, koja će opteretiti proračun, udružena s većim oporezovanjem srednje klase i starijih, na ovaj ili onaj način omogućiti da imamo snažnije gospodarstvo", istaknuo je Messina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon poraza Posljednji Romneyjev gaf: Pokrenuo 'predsjedničku' web stranicu Slika nije dostupna 'Okupani' u plavo Ovako je izgledalo nebo iznad New Yorka nakon Obamine pobjede

>> Romneyjev gaf: Predstavio Ryana kao novog predsjednika

Predstavljajući Ryana kao "tvorca radikalnog proračuna koji su republikanci predložili u Predstavničkom domu", Messina ističe i njegovu potporu Romneyjevu planu koji predviđa smanjenje poreza za najbogatije i rezanje saveznog proračuna za školstvo.

Nacrt proračuna za koji se zauzima Ryan uništit će i sustav zdravstvene zaštite starijih osoba - Medicare, upozorava Messina. "Listić Romney-Ryan vratit će nas unazad jer će nas navesti da ponovimo iste katastrofalne greške", zaključio je.

Kritike Obamina stožera nisu spriječile potpredsjednika Joea Bidena da telefonski čestita Paulu Ryanu "zaželjevši mu dobrodošlicu u utrku", dodao je poslije izborni stožer demokrata.

"Potpredsjednik je preporučio kongresniku Ryanu da iskoristi dan i provede ga s obitelji i rekao mu kako jedva čeka da s njim razgovara o odlukama koje će birači morati donijeti" na izborima 6. studenoga, dodaje Obamin stožer. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene