Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Grčka dodnosi teške mjere'

Obama zabrinut zbog grčke krize i stanja u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama rekao je u razgovoru za rusku televiziju da je ‘jako zabrinut’ zbog grčke financijske krize i njezina utjecaja na europsko i američko gospodarstvo.

‘Jako sam zabrinut zbog onoga što se događa u Europi’, rekao je Obama za rusku televizijsku mrežu Rossija u razgovoru koji je u četvrtak upriličen u Bijeloj kući. ‘No mislim da su Europljani svjesni kako je stanje veoma ozbiljno. Grčka donosi teške mjere, u svakom slučaju izradili su plan koji zahtijeva teške mjere’, ocijenio je američki predsjednik. Grčki parlament je u četvrtak odobrio neviđene mjere štednje i tako otvorio put velikoj pomoći EU-a i MMF-a.

Pročitajte i ovo Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi Ilustracija Zastarjela oprema Tragedija u Grčkoj: Avion se srušio prilikom slijetanja, pilot poginuo

>> VIDEO: Veliko pospremanje u Grčkoj

Strahujući od širenja krize, predsjednici država i vlada konačno su odobrili kreditni paket pomoći vrijedan 110 milijarda eura na tri godine, od čega 80 milijarda eura daju grčki partneri u eurozoni, a MMF ostalo. ‘Za Sjedinjene Države i za Rusiju bilo bi dobro da možemo stabilizirati stanje u Europi’, dodao je Obama, istaknuvši da su grčka kriza i njezin utjecaj na svjetska tržišta ‘ozbiljne prijetnje’ SAD-u. Svjetske burze su potonule u petak zbog straha od širenja grčke krize na druge zemlje eurozone. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene