Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prelaženje granice'

Obama: Upotreba kemijskog oružja znači promjenu igre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama izjavio je kako će moguća upotreba kemijskog oružja sirijske vlade značiti promjenu pravila igre, istodobno istaknuvši kako je procjena tajnih službi da je takvo oružje upotrijebljeno tek preliminarna.

Samo po sebi je strašno kada se na civile ispaljuju granate od kojih oni pogibaju, a korištenje potencijalnog oružja za masovno uništenje nad civilima prelazi još jednu granicu, pri čemu se ne poštuju međunarodna pravila i međunarodni zakoni, rekao je Obama novinarima tijekom sastanka s jordanskim kraljem Abdullahom u Ovalnom uredu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna S njim se slaže i Moskva Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju Slika nije dostupna Uspjeh Rusije 'Sporazumom o eliminaciji kemijskog oružja u Siriji, Moskva je uspjela obuzdati američku moć'

>> 'Sirija vjerojatno upotrebljavala kemijsko oružje'

"Ovo će promijeniti pravila igre. Moramo djelovati razborito i moramo obaviti ove procjene. No vjerujem da svi mi shvaćamo da ne možemo stajati po strani i dopuštati sustavno korištenje oružja poput kemijskog nad civilnim stanovništvom" rekao je Obama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene