Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Joplinu

Obama: Tornado traži nacionalni odgovor na nacionalnu tragediju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama ocijenio je u nedjelju u Joplinu tornado koji je opustošio taj mali grad Missourija i usmrtio 142 ljudi 'nacionalnom tragedijom' i pozvao na 'nacionalni odgovor'.

'To je nacionalna tragedija', ocijenio je Obama tijekom posjeta razorenoj četvrti grada gdje se rukovao sa stanovnicima koji su stajali pred ostacima svojih kuća. Predsjednika je u posjetu tom gradu koji broji 50.000 stanovnika pratio guverner Missourija Jay Nixon.

Po povratku s petodnevne turneje po Europi u subotu navečer američki predsjednik je zrakoplovom nadletio područje opustošeno tornadom čiji su rafali dosezali brzinu od 320 km na sat i koji su za sobom ostavili razorenu brazdu dugu 6,4 km i široku više od kilometra.

Prema posljednjim podacima poginule su 142 osobe, ali ekipe za spašavanje i dalje traže stotinjak nestalih, dok se nastavljaju identifikacije tijela. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mama Sarah U Keniji u dobi od 99 godina preminula baka Baracka Obame Slika nije dostupna GOTOVO 900 TISUĆA PRIMJERAKA "Obećana zemlja" bivšeg američkog predsjednika već prvi dan srušila rekorde prodaje i uvjerljivo potukla literarna djela prethodnika

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene