Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uši i sijeda kosa

Otkriveni službeni portreti: Obama se našalio na svoj račun

Barack Obama (Foto: AFP)
Barack Obama (Foto: AFP) Foto: Afp
Bivši američki predsjednik Barack Obama našalio se na temu svojih ušiju i sijede kose i pohvalio privlačnost svoje supruge prilikom otkrivanja njihovih službenih portreta u Galeriji nacionalnih portreta Smithsonian u ponedjeljak.

Bračni par Obama izabrao je da ih ovjekovječe afroamerički umjetnici Kehinde Wileya i Amy Sherald, a njihovi će portreti biti dodani zbirci predsjedničkih portreta u Nacionalnoj galeriji portreta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova navodna afera Razvod sve bliži? Obama vara Michelle s Caroline Kennedy? Slika nije dostupna O otetim djevojčicama Michelle Obama: 'Moj suprug i ja osjećamo revolt i tugu'

"Želim Vam zahvaliti na tome što ste tako spektakularno uhvatili ljupkost i ljepotu, šarm i privlačnost žene koju volim", rekao je Obama.

"Pokušao sam pregovarati, da se manje vide moje sijede, ali Kehindeov umjetnički integritet nije mu dopustio da mi udovolji", kazao je Obama i dodao: "I na kraju, pokušao sam pregovarati za manje uši", našalio se.

Michelle Obama je rekla da se nada da će portret utjecati na mlade Afroamerikanke u godinama koje slijede.

"Pogledat će sliku i vidjeti nekoga poput njih da visi na zidu ove velike američke institucije", rekla je. "Znam kakav će to velik utjecaj imati na njih, jer sam i sama bila takva mlada djevojka", dodala je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene