Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obama je u četvrtak pozvao sve republikanske i demokratske čelnike u Kongresu na sastanak u Bijelu kuću, kako bi razgovarali o gospodarstvu, smanjenju poreza i pomoći za nezaposlene.


'Mislim da su birači poslali jasnu poruku kako žele da se usredotočimo na gospodarstvo i radna mjesta, te da unaprijedimo ovu zemlju', kazao je Obama. Američki predsjednik rekao je kako želi sastanak obaju stranaka na kojem će tema biti gospodarstvo, te je izrazio želju da Senat ratificira novi sporazum o ograničenju nuklearnog naoružanja s Rusijom- START.

Vezani članci Počast na Georga Floyda Liječnik na suđenju za smrt Georgea Floyda: ''Nije umro od srčanog udara ni od predoziranja'' Ivica Puljić Hrvatski novinar o kaosu u SAD-u: "Mnogi traže da se Trump makne iz Bijele kuće. Snage sigurnosti nisu odradile dobar posao"

>> Obama: Preuzimam odgovornost za poraz na izborima

Obamini demokrati u utorak su pretrpjeli su katastrofalni poraz na izborima ua Kongres, izgubivši najmanje 60 mjesta i većinu u Predstavničkom domu, dok su u Senatu zadržali minimalnu većinu od 51 mjesto. (Hina)