Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama u srijedu je uoči Dana zahvalnosti, na tradicionalnoj svečanosti u ružičnjaku Bijele kuće pomilovao par purica, Honest i Abe, te se pritom našalio na račun predsjedničke utrke koja će se održati iduće godine, rekavši da već mjesecima "postoji žestoka konkurencija među hrpom purana koji pokušavaju doći u Bijelu kuću".


"Kao što ste već mogli čuti, već mjesecima, postoji žestoka konkurencije među hrpom purana koji pokušavaju doći u Bijelu kuću", našalio se američki predsjednik, uz kojeg su za govornicom stajale kćeri Sasha i Melia.

Vezani članci Joe Biden Biden: "Rat protiv korone nije ni izdaleka dobiven. Nije vrijeme za proslave. Nemojte sada odustati" Crni petak (Foto: Facebook) Ne nasjedajte na muljaže s Facebooka, saznajte pravo podrijetlo Crnog petka

Umjesto da završe na blagdanskom stolu, pomilovane purice će ostatak života provesti na farmi u Leesburgu u Virginiji.

Uzgojio ih je dr. Jihad Douglas kojemu se Obama obratio samo prezimenom, ispuštajući njegovo ime zbog negativne konotacije koju ta riječ ima, a može se odnositi se na širenje Islama nasiljem. Drugom farmeru Joeu Heddenu Obama se obratio imenom i prezimenom.

Obama se naljutio: 'Uništit ćemo ISIS, razoriti ih'

Obama se našalio i da su kćeri s njim prisutne jer se on zbog toga dobro osjeća, a ne zbog toga što one smatraju da je to nešto što bi on trebao raditi".

Prošle godine Sashu i Maliu su kritizirali da se nisu smijale tijekom ceremonije. Ove godine pojavile su se s vedrim osmijesima te su se smijale očevim šalama.

Obama je iskoristio priliku kako bi uzvratio kritičarima i medijima. "Siguran sam da mediji istražuju jesu li ili nisu purani koje sam pomilovao posvetili svoj život tome da postanu dobri građani", rekao je.

Jelovnik blagdana 'Thanksgiving', koji tradicionalno okuplja američke obitelji, simbolizira upravo pečena purica, uz obvezne priloge, kao što su pire krumpir, slatki krumpir, pita od bundeve, pita od američkog oraha i druga jela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook